Over mij

Expertise, opleidingen en werkervaring

In 1995 ben ik in het speciaal onderwijs gestart (bij meervoudig gehandicapte kinderen). Tien jaar later maakte ik een overstap naar het regulier onderwijs, waar ik 1 jaar als remedial teacher en daarna ruim 4 jaar als intern begeleider. Toen ik door collega’s uit het speciaal onderwijs (kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en/of slechthorendheid)  gevraagd werd om als ambulant begeleider te komen werken, ben ik teruggegaan. Ik werk parttime als ambulant begeleider, waardoor ik een hele mooie combinatie kan maken met mijn eigen praktijk.

Coachen en begeleiden

Ik heb gedurende mijn hele loopbaan bijgeleerd: van PABO en Pedagogiek, Gedragsdeskundige (Master), Remedial Teacher (Master-sen), Ambulant Begeleider (Master-sen), coach (binnen het onderwijs), beeldcoach (video interactie) tot het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, Taal in Blokjes, Visueel Screener-trainer (CNLS/Breincentrum), JaMaRa rekenen (CNLS/Breincentrum), Dominantiematrix (CNLS/Breincentrum), Johansen IAS (training auditieve verwerking, Breincentrum), Jungle Memory (Lerend Brein), Raise your IQ (Lerend Brein), Acoustic Pioneer (Lerend Brein), Bal-A-Vis-X en Touch for Health (1 t/m 4 en aanvullende modules). Ik kan me voorstellen dat het onbekende termen voor je zijn: vraag er me gerust naar dan leg ik je uit wat het betekent.

Reflexintegratie

Sinds 2016 heb ik me gespecialiseerd in de aanwezigheid van niet geïntegreerde reflexen en ben in de, in Nederland, nog onbekende wereld rondom reflexintegratie gestapt. Ik heb diverse cursussen van RMT (methodes RMTi level 1 t/m 3 + school readiness + Face the Fear en BRMT, level 1 t/m 3), Building Blocks, QRI (Quantum Reflex Integration, werken met een soft-laser, level 1 en 2 en diverse aanvullende protocollen) en MNRI® (Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie) gevolgd. Op dit moment ben ik voor MNRI® in opleiding tot Core in Training, mijn streven is om in oktober 2020 deze opleiding af te ronden zodat ik me MNRI Core Specialist mag gaan noemen.

Core in Training

Natuurlijk blijf ik me verder verdiepen in reflexintegratie. Specifiek de MNRI®-methode heeft mijn hart gestolen, daarom laat ik me opleiden tot een specialiseerde behandelaar, ‘Core in Training’ wordt dit genoemd. Op dit moment ben ik ‘Core in Training level 4’. Op de Nederlandse website van deze methode is te volgen welke modules ik tot nu toe heb gevolgd.

De mens áchter de opleidingen

Een mens bestaat uit véél meer dan opleidingen: ik doe dit werk omdat ik van nature heel graag mensen help. Daarnaast heb ik ook zelf het een en ander meegemaakt waardoor ik heb ervaren hoe waardevol goede hulp kan zijn. Wanneer ik mensen zie groeien, zowel motorisch, sociaal emotioneel of cognitief, dan ben ik intens gelukkig! 

Met elkaar zorgen dat iemand beter in zijn vel zit of minder pijn ervaart, vind ik magisch. En dát is waar ik op mijn beurt weer energie van krijg…

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Bel met 06-21693230 of stuur een e-mail naar info@opnaargrip.nl (zie contactformulier). Ik ga heel graag vrijblijvend, en uiteraard vertrouwelijk, met je in gesprek!

Terug