Wat is NEI therapie?

Met NEI (=Neuro Emotionele Integratie), ga ik met je op zoek naar de oorsprong van je disbalans. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten, daardoor kan je lichaam zelf de balans herstellen. Je kunt hierdoor oude patronen los gaan laten, waardoor symptomen zoals emotionele, energetische, fysieke, en mentale klachten verdwijnen. De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt. Het fijne van NEI is dat er geen lange praatsessies nodig zijn, waardoor herbeleving van trauma’s niet hoeft. NEI is een door zorgverzekeraars erkende werkwijze en het kan prima gecombineerd worden met andere therapievormen b.v. reflexintegratie, fysiotherapie en leerondersteuning, etc.

Proces

 • Bespreken klacht

  Begin van de sessie

 • Start NEI sessie

  Zoeken naar de oorzaak

 • Loslaten blokkades

  Samenwerking hersenhelften

 • Klachten verdwijnen

  Weer grip

Hoe werk ik?

NEI richt zich op de oorzaak van problemen, het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. NEI gaat symptomen niet onderdrukken, maar pakt ze juist aan. Als NEI-coach kijk ik verder dan de klacht en ga ik samen met mijn cliënt (of de ouder van mijn cliënt) op zoek naar de oorsprong van de klacht. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. En dit kan ik via het onderbewustzijn opsporen. Hierdoor worden onbewuste delen (eindelijk) bewust gemaakt, want veel van wat je hebt meegemaakt in je leven, heb je niet bewust meegemaakt, ben je vergeten of heb je heel ver weggestopt. Als deze bewuste en onbewuste delen worden wel in elke cel van je lichaam opgeslagen. Het onderbewustzijn is als een grote opslagruimte vol met informatie en antwoorden waar we bewust niet bij kunnen. Doordat al deze informatie in ons systeem blijft zitten kan het invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zorgt het uiteindelijk voor verschillende klachten.

Door het ‘speurwerk’ wat er speelt in het onderbewustzijn, wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden. En dus waardoor je nu een klacht/klachten hebt. Met NEI kun je deze (vaak vanuit een emotie begonnen) blokkades op te ruimen. Je hersenhelften kunnen weer samen werken, weer met elkaar communiceren. Hierdoor activeer je het zelfherstellendvermogen en maak je de weg vrij voor verandering; genezing en ontwikkeling. Het is zo fijn dat er geen lange praatsessies nodig zijn, of dat een trauma opnieuw beleeft moet worden. Het is juist een hele verademing dat je op deze wijze zoveel herkenning en erkenning van je eigen onderbewustzijn krijgt. Het is zeer geschikt om in te zetten bij adoptiekinderen en niet verbale personen. Dat alles maakt dat NEI als een zeer prettige therapievorm wordt ervaren. Daarnaast is het fijn dat NEI snel en doeltreffend werkt, 1 tot 3 sessies kunnen al voldoende zijn om een blokkade op te ruimen en daarmee de klachten te laten verminderen of verdwijnen.

Dit zeggen cliënten

 • Door de fysiotherapeut was vastgesteld dat mijn zoontje (2 jaar) hypermobiel is, waardoor met name de ontwikkeling van het lopen achter liep. Met deze hulpvraag kwamen we bij Sacha terecht. Vanaf de eerste ontmoeting voelde het goed. Sacha heeft een warme een liefdevolle benadering, stemt goed af wat een kindje nodig heeft, waardoor mijn zoontje snel op zijn gemak was. Na de eerste behandeling merkte we al verschil. Hij kon zich ineens optrekken! De afgelopen maanden heeft Sacha hem geholpen, met een fantastisch resultaat. Buiten dat hij zelfstandig kan lopen, voelt hij zich nu vertrouwd in zijn lichaam en gaat zelfstandig op ontdekkingstocht. Wat resulteert in een vrolijk ventje! Voor dat laatste heeft Sacha naast reflexintegratie, NEI therapie ingezet... Meer lezen

  Anoniem
 • Mijn zoon, Tian van 8 jaar is geadopteerd vanuit China toen hij bijna 1 jaar was.  Van nature is het een heel onderzoekend, vrolijk, vliegensvlug kind dat altijd in de weer is.  Hij heeft lang moeite gehad om goed te praten, mede door een schisis. Tian is het allerliefste thuis met zijn familie waar hij urenlang kan spelen. Als er grote veranderingen zijn zoals ziekte, overlijden en als wij als ouders iets minder beschikbaar zijn door drukte op het werk, zorgt dat bij hem voor veel onveiligheid, onrust en onzekerheid. Dat uit zich in heel druk gedrag, controle gedrag en overprikkeling.  Het wordt dan figuurlijk wankel onder zijn voeten doordat de stabiliteit vanuit de ander minder is. En dat werpt hem terug op zijn eigen basisstabiliteit... Meer lezen

  Maike Moeder van Tian
 • Korte geschiedenis; de afgelopen 10 is het leven zwaar geweest, mijn vrouw kreeg voor de tweede keer kanker. Uitgezaaide borstkanker, terwijl onze dochter een half jaar was. Vele tripjes naar het ziekenhuis en ondertussen werken en voor onze dochter zorgen. In die tijd ook vol aan het sporten geweest. Tegelijk wel psychologische hulp gekregen, dus dacht ik alles onder controle had. Gek genoeg kreeg pas een jaar na haar overlijden de eerste klap te verwerken en kreeg paniekaanvallen, zelfs flauwgevallen. Veel psychologen gesproken, naar haptonoom geweest, voeding aangepast etc... Uiteindelijk een jaar later weer een beetje opgekrabbeld. Daarna toch een flinke terugval gehad. Weer heftige paniekaanvallen en voelde weer terug bij af... Meer lezen

  Anoniem
 • In april kreeg ik corona. Weinig last van de ziekteverschijnselen, maar de nasleep was heftig. Erg veel last van prikkels, overgevoelig voor geluid en continu hoofdpijn. De verschijnselen waren niet chronisch. Na 1 behandeling bij Sacha liep ik naar buiten en voelde ik me weer mezelf. Voor de zekerheid heb ik nog 2 behandelingen gehad. Ook toen was er nog wat vooruitgang. Heel fijn om bij Sacha te zijn geweest!

  Anoniem
 • Cas (10 jaar) kon zich moeilijk verwoorden en was snel ontdaan doordat hij het gevoel had niet te voldaan aan zijn eigen of andermans verwachtingen. Cas is door de 4 behandelingen bij Sacha énorm gegroeid; zijn woorden komen nu vloeiend en vrij en hij voelt zich sterk. Cas keek elke keer uit naar de behandeling. Lieve Sacha, dankjewel voor wat je voor Cas hebt gedaan!!

  Moeder van Cas
 • Onze dochter Jules (6) had sinds ruim een jaar tics, meestal knipperen met haar ogen en soms iets met hoofd of nek. De ene periode was het meer dan de andere. Met spanning of vermoeidheid nam het toe. Via een vriendin kreeg ik de tip om eens naar Sacha te gaan. Al direct namen de tics af en met dagelijkse oefeningen thuis en nog een paar behandelingen is Jules er helemaal van af. Ze voelde zich helemaal op haar gemak bij Sacha en vond de behandeling fijn!

  Moeder van Jules
 • Zowel ik als mijn 2 dochters zijn bij Sacha terecht gekomen door de fysio van mijn dochter. Allebei mijn dochters voelen zich prettig bij Sacha. Ze luistert goed en geeft vertrouwen. Ook de hulp dmv oefeningen na de behandeling zijn erg prettig. Zo heb je het gevoel dat je zelf ook iets kunt doen. Ik heb me uiteindelijk ook laten behandelen, wegens naverschijnselen van Corona. Spierpijnen in mijn bovenrug, ribben, hartkloppingen en vermoeidheid waren de klachten waar ik voor behandeld wilde worden. Na de eerste behandeling voelde ik al een groot verschil. Mijn ademhaling leek weer vanzelf te gaan. Ik voelde mij na 3 behandelingen weer meer mezelf en de klachten zijn zo goed als verdwenen. Wij zijn erg blij met Sacha en haar behandelingen.  

  Caroline L.
 • Wij zijn zo blij dat we via via bij Sacha haar praktijk Op naar Grip kwamen. Onze zoon heeft NAH (niet aangeboren hersenletsel). We hebben de nodige reguliere revalidatie trajecten met onze zoon gevolgd, echter geven deze weinig resultaten. Als ouders zijnde wisten wij niet meer wat we voor hem konden inzetten en wilden wij er ons bij neerleggen. Onze zoon zou niet lezen, niet automatiseren en zijn korte termijn geheugen zou niet meer verbeteren. Toen hoorden wij goede berichten over Sacha en haar praktijk in Berghem. Na een zeer prettige kennismaking, eerst telefonisch en daarna met Sacha in de praktijk, hebben we besloten te starten. Sacha zei: na een paar x moet je wel "iets" merken. Onze zoon ging er heen, vol spanning volgden we de behandeling, na de eerste behandeling... Meer lezen

  Moeder van D
 • Ik had van mijn zus gehoord dat Sacha me misschien wel zou kunnen helpen om van mijn gejaagd gevoel af te komen. Zij had immers zelf de ervaring al na 3 behandelingen weer goed in haar vel te zitten. Tevens omdat ik zou beginnen met een opleiding naast mijn baan, wat ik vanwege mijn steeds meer toenemende concentratieproblemen op dat moment erg spannend vond dacht ik, laat ik het eens proberen. Had ik veel eerder moeten doen! Dankjewel lieve Sacha!

  S.K. 42 jaar
 • Op de eerste plaats ben ik enorm dankbaar dat Sacha op ons pad is gekomen. Om met de deur in huis te vallen; zonder haar had ons zoontje niet zijn ontwikkeling gehad die hij nu heeft. Hij heeft een stoornis in de prikkelverwerking, zat in zijn eigen bubbel, moeizaam contact maken, weinig kwam binnen (dus ook weinig output in de zin van spreken). Sacha heeft aan een half woord genoeg, qua het ervaringsverhaal wat je haar verteld, en ze kan holistisch gebeurtenissen uit het verleden linken met wat er zich in het heden afspeelt, en zodoende kan ze kindjes behandelen. Niet alleen wij zien dat het zijn vruchten afwerpt, ook het medisch kinderdagverblijf waar ons zoontje zit en onze familie en vrienden zien enorme vooruitgang. Momenteel zit onze zoon niet meer in een bubbel, hij is er uit... Meer lezen

  Anoniem

De werkwijze

Als NEI-coach werk ik met een biotensor. Hiermee kan ik de nodige informatie uit het onderbewustzijn halen. Deze manier van communiceren met het onderbewustzijn kun je vergelijken met een leugendetector-test. Als je iets zegt dat voor jou niet waar is, waar jij niet congruent mee bent, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam dat meetbaar is.

De biotensor is een bio-energetisch testapparaat en komt voort uit de wichelroede en de pendel. Het is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument. Bij het testen van een cliënt, worden energetische trillingen en functies waargenomen en vertaald naar ‘zwak’ of ‘sterk’, als het ware een ‘ja’ of ‘nee’.

Wanneer is NEI toepasbaar?

 • Bij emotionele problemen (niet lekker in je vel, ongelukkig, belemmerende emoties, etc.)
 • Bij gedragsproblemen (met / zonder etiket)
 • Bij lichamelijke klachten (rugpijn, uitslag, hooikoorts, etc.)
 • Bij chronische ziekten
 • Bij zwangerschap (voor moeder en ongeboren kind) of kinderwens
 • Bij leerproblemen
 • Bij verslavingen
 • Bij uiteenlopende ziekten
 • Bij klachten van dieren (gedrag, lichamelijk)
 • En als je niet weet waarom andere therapieën niet het gewenste resultaat hebben.

Het ontstaan van NEI?

NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit o.a. acupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), psychotherapie en Touch For Health. Tijdens een sessie wordt er onder andere gebruik gemaakt van affirmaties en/of ondersteunende middelen vanuit de homeopathie.

NEI is begin jaren tachtig door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld. NEI is doorontwikkeld door de arts Roy Martina. De eerste opleiding Neuro Emotionele Integratie werd in 1995 in Nederland gegeven door Roy Martina. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland. Ik zelf bij opgeleid in 2022 door het Opleidingsinstituut van Jolanda Vleugel en zal doorstuderen tot Master NEI coach in 2023.