Dit zeggen mijn cliënten

Dit hoor ik van mijn cliënten: empathisch, geduldig, oprecht, doelgericht, oplossingsgericht, analytisch, bescheiden, positief, humor, goed inlevingsvermogen, weet waar ze mee bezig is, geïnteresseerd, zeer vakkundig. De reactie van mijn cliënten direct na de behandeling of de berichten die later volgen, maken dat ik elke dag met veel plezier de deur van mijn praktijk open.

 • Door de fysiotherapeut was vastgesteld dat mijn zoontje (2 jaar) hypermobiel is, waardoor met name de ontwikkeling van het lopen achter liep. Met deze hulpvraag kwamen we bij Sacha terecht. Vanaf de eerste ontmoeting voelde het goed. Sacha heeft een warme een liefdevolle benadering, stemt goed af wat een kindje nodig heeft, waardoor mijn zoontje snel op zijn gemak was. Na de eerste behandeling merkte we al verschil. Hij kon zich ineens optrekken! De afgelopen maanden heeft Sacha hem geholpen, met een fantastisch resultaat. Buiten dat hij zelfstandig kan lopen, voelt hij zich nu vertrouwd in zijn lichaam en gaat zelfstandig op ontdekkingstocht. Wat resulteert in een vrolijk ventje! Voor dat laatste heeft Sacha naast reflexintegratie, NEI therapie ingezet. Eerlijk gezegd stonden mijn man en ik hier wat sceptisch in, maar stonden er voor open om het te proberen. Wat een verschil merkten we daarna! Hij voelt zich vrijer, heeft ons minder nodig en geniet van dingen die eerder een last voor hem waren. We kunnen nu niet anders meer zeggen, dan dat ook NEI een hele mooie bijdrage heeft geleverd aan zijn vooruitgang. Sacha, enorm bedankt wat je voor ons gedaan hebt!

  Anoniem
 • Mijn zoon, Tian van 8 jaar is geadopteerd vanuit China toen hij bijna 1 jaar was.  Van nature is het een heel onderzoekend, vrolijk, vliegensvlug kind dat altijd in de weer is.  Hij heeft lang moeite gehad om goed te praten, mede door een schisis. Tian is het allerliefste thuis met zijn familie waar hij urenlang kan spelen. Als er grote veranderingen zijn zoals ziekte, overlijden en als wij als ouders iets minder beschikbaar zijn door drukte op het werk, zorgt dat bij hem voor veel onveiligheid, onrust en onzekerheid. Dat uit zich in heel druk gedrag, controle gedrag en overprikkeling.  Het wordt dan figuurlijk wankel onder zijn voeten doordat de stabiliteit vanuit de ander minder is. En dat werpt hem terug op zijn eigen basisstabiliteit. Deze is door alles wat hij heeft meegemaakt, met periodes ook wankel. Op het gebied van de prikkelverwerking hadden we al veel gedaan en dat had al goed geholpen. Hij kreeg logopedie voor de taal en spraak. Maar ik was vooral op zoek naar hulp om zichzelf weer veilig te voelen. Minder snel in een overlevingsmodus te springen als het even wat moeilijker was.  Mijns inziens lag die uitdaging echt heel erg in zichzelf, bij zijn eigen basis. In mijn zoektocht kwam ik steeds vaker uit bij Reflex integratie behandelingen, omdat deze aanpakt bij de basis van je ontwikkeling. En juist daar is waarschijnlijk de basis gelegd voor zijn gevoel van onveiligheid en gebrek aan zelfvertrouwen. Ik kwam gelukkig bij Sacha terecht. En vanaf het eerste moment was zij helemaal goed afgestemd op Tian. Hij voelde zich direct fijn, voelde zich begrepen en liet zich door haar behandelen. In de afgelopen twee jaar is hij met tussenliggende periodes behandeld.  Tian is in basis meer stabiel geworden. Kan meer op zichzelf vertrouwen. Heeft ons minder nodig. Hij kan mede hierdoor grote veranderingen beter aan. Hij is opener en socialer geworden en is veel duidelijker gaan praten. Tian geniet van de oefeningen die wij ook nu nog vaak thuis doen. Ik ben ervan overtuigd dat de behandeling voor hem passend is omdat het aanpakt op de basis van je ontwikkeling. Zeker bij kinderen met adoptie achtergrond, is er in die basis al veel anders gegaan. Kinderen zijn sneller aangewezen op zichzelf en hun overlevingsstrategieën. Het is mooi te zien Tian leert voelen en ervaren dat hij ook gebruik kan maken van meer "normale" strategieën in het omgaan met de uitdagingen, die hij nu en in de toekomst gaat tegenkomen in zijn leven.

  Maike Moeder van Tian
 • Korte geschiedenis; de afgelopen 10 is het leven zwaar geweest, mijn vrouw kreeg voor de tweede keer kanker. Uitgezaaide borstkanker, terwijl onze dochter een half jaar was. Vele tripjes naar het ziekenhuis en ondertussen werken en voor onze dochter zorgen. In die tijd ook vol aan het sporten geweest. Tegelijk wel psychologische hulp gekregen, dus dacht ik alles onder controle had. Gek genoeg kreeg pas een jaar na haar overlijden de eerste klap te verwerken en kreeg paniekaanvallen, zelfs flauwgevallen. Veel psychologen gesproken, naar haptonoom geweest, voeding aangepast etc... Uiteindelijk een jaar later weer een beetje opgekrabbeld. Daarna toch een flinke terugval gehad. Weer heftige paniekaanvallen en voelde weer terug bij af. Via een goede vriend ben ik bij Sacha terecht gekomen, naar aanleiding van zijn goede ervaringen met haar. Het is lastig uit te leggen wat er in het lichaam gebeurt tijdens en na een behandeling bij Sacha. Bij mij bracht het vooral rust. Mijn lichaam kwam langzamerhand uit de alarmstand, waar het jaren in had gestaan. Na de eerste behandelingen doodmoe, maar steeds een stapje vooruit.  Soms ook weer eentje achteruit. Het vergt tijd, het is geen quick-fix, maar ik zeg; volhouden!! Daarnaast heb ik gelet op mijn voeding, voldoende water drinken, genoeg slapen en een balans zien te vinden tussen rust en inspanning. Voor mij heeft Sacha het belangrijkste puzzelstukje op zijn plaats gelegd!!

  Anoniem
 • In april kreeg ik corona. Weinig last van de ziekteverschijnselen, maar de nasleep was heftig. Erg veel last van prikkels, overgevoelig voor geluid en continu hoofdpijn. De verschijnselen waren niet chronisch. Na 1 behandeling bij Sacha liep ik naar buiten en voelde ik me weer mezelf. Voor de zekerheid heb ik nog 2 behandelingen gehad. Ook toen was er nog wat vooruitgang. Heel fijn om bij Sacha te zijn geweest!

  Anoniem
 • Cas (10 jaar) kon zich moeilijk verwoorden en was snel ontdaan doordat hij het gevoel had niet te voldaan aan zijn eigen of andermans verwachtingen. Cas is door de 4 behandelingen bij Sacha énorm gegroeid; zijn woorden komen nu vloeiend en vrij en hij voelt zich sterk. Cas keek elke keer uit naar de behandeling. Lieve Sacha, dankjewel voor wat je voor Cas hebt gedaan!!

  Moeder van Cas
 • Onze dochter Jules (6) had sinds ruim een jaar tics, meestal knipperen met haar ogen en soms iets met hoofd of nek. De ene periode was het meer dan de andere. Met spanning of vermoeidheid nam het toe. Via een vriendin kreeg ik de tip om eens naar Sacha te gaan. Al direct namen de tics af en met dagelijkse oefeningen thuis en nog een paar behandelingen is Jules er helemaal van af. Ze voelde zich helemaal op haar gemak bij Sacha en vond de behandeling fijn!

  Moeder van Jules
 • Zowel ik als mijn 2 dochters zijn bij Sacha terecht gekomen door de fysio van mijn dochter. Allebei mijn dochters voelen zich prettig bij Sacha. Ze luistert goed en geeft vertrouwen. Ook de hulp dmv oefeningen na de behandeling zijn erg prettig. Zo heb je het gevoel dat je zelf ook iets kunt doen. Ik heb me uiteindelijk ook laten behandelen, wegens naverschijnselen van Corona. Spierpijnen in mijn bovenrug, ribben, hartkloppingen en vermoeidheid waren de klachten waar ik voor behandeld wilde worden. Na de eerste behandeling voelde ik al een groot verschil. Mijn ademhaling leek weer vanzelf te gaan. Ik voelde mij na 3 behandelingen weer meer mezelf en de klachten zijn zo goed als verdwenen. Wij zijn erg blij met Sacha en haar behandelingen.  

  Caroline L.
 • Wij zijn zo blij dat we via via bij Sacha haar praktijk Op naar Grip kwamen. Onze zoon heeft NAH (niet aangeboren hersenletsel). We hebben de nodige reguliere revalidatie trajecten met onze zoon gevolgd, echter gaven deze weinig resultaten. Als ouders wisten wij niet meer wat we voor hem konden inzetten en wilden we er ons bij neerleggen. Onze zoon zou niet komen tot lezen en automatiseren. Zijn korte termijn geheugen zou niet meer verbeteren. Toen hoorden wij goede berichten over Sacha en haar praktijk in Berghem. Na een zeer prettige kennismaking, eerst telefonisch en daarna met Sacha in de praktijk, hebben we besloten te starten. Sacha zei: na een paar x moet je wel "iets" merken. Onze zoon ging er heen, vol spanning volgden we de behandeling, na de eerste behandeling was hij heel moe. De dagen daarna leek hij minder gespannen, de keer daarop had hij minder last van de prikkels, steeds weer wat veranderingen, steeds weer vooruitgang. Als we op pad gingen was de rolstoel niet meer nodig. Zijn harde, gespannen benen, werden minder pijnlijk en zachter. Alsof Sacha toverde. Nu na 1,5 jaar is onze zoon inmiddels aan het lezen, functioneert bijna op regulier niveau.  Het is een bijzonder traject met bijzonder veel positieve resultaten die geboekt zijn. Onze zoon en wij zullen Sacha altijd dankbaar zijn voor haar hulp, toewijding, liefde en positiviteit die ze ons heeft gegeven!

  Kaat (moeder van D)
 • Ik had van mijn zus gehoord dat Sacha me misschien wel zou kunnen helpen om van mijn gejaagd gevoel af te komen. Zij had immers zelf de ervaring al na 3 behandelingen weer goed in haar vel te zitten. Tevens omdat ik zou beginnen met een opleiding naast mijn baan, wat ik vanwege mijn steeds meer toenemende concentratieproblemen op dat moment erg spannend vond dacht ik, laat ik het eens proberen. Had ik veel eerder moeten doen! Dankjewel lieve Sacha!

  S.K. 42 jaar
 • Op de eerste plaats ben ik enorm dankbaar dat Sacha op ons pad is gekomen. Om met de deur in huis te vallen; zonder haar had ons zoontje niet zijn ontwikkeling gehad die hij nu heeft. Hij heeft een stoornis in de prikkelverwerking, zat in zijn eigen bubbel, moeizaam contact maken, weinig kwam binnen (dus ook weinig output in de zin van spreken). Sacha heeft aan een half woord genoeg, qua het ervaringsverhaal wat je haar verteld, en ze kan holistisch gebeurtenissen uit het verleden linken met wat er zich in het heden afspeelt, en zodoende kan ze kindjes behandelen. Niet alleen wij zien dat het zijn vruchten afwerpt, ook het medisch kinderdagverblijf waar ons zoontje zit en onze familie en vrienden zien enorme vooruitgang. Momenteel zit onze zoon niet meer in een bubbel, hij is er uit, hij maakt contact, hij is veel  meer taakgericht, en hij reageert gewoon terug met praten, het is een wereld van verschil hij kan zich nu in rap tempo verder gaan ontwikkelen. Sacha is verder echt een mensen mens en ik denk dat dat heel erg belangrijk is om zo mee te voelen met cliënten en ze op de meeste fijne manier voor hun te benaderen en te helpen. Want het is best een beetje spannend de eerste keer. Echter voelden we ons binnen een paar minuten op ons gemak. Iets wat ook echt niet elke hulpverlener kan in ons geval! Sacha heeft ook enorm veel medische kennis van het lichaam en psychische klachten. Dat helpt enorm bij de behandeling. Je merkt dat ze erg ervaren is en echt hart voor de zaak heeft. Ze denkt enorm goed mee en de intentie om je te helpen is wat bij haar echt voorop staat. De wereld kan meer Sacha’s gebruiken, mijn  zoontje (en ik) zijn in ieder geval helemaal dankbaar dat ze in ons leven is gekomen en ons zo ontzettend goed helpt.

  Anoniem
 • Ons zoontje, Adam (8) had altijd al een flink temperament. Hij geniet van dieren en is graag buiten. De hele dag is hij in de weer en daarbij ging hij met regelmaat over zijn grenzen, omdat hij het moeilijk vond om zijn vermoeidheid toe te laten wanneer zijn lichaam of geest dit aangeeft. Ook inslapen was daarom, tot groep 3, vaak lastig en bovendien werd hij meerdere keren per nacht wakker. Als hij moe was kreeg hij weleens woedeaanvallen: dan moesten we hem tegen zichzelf beschermen door hem op een rustige manier vast te houden. Toen hij op school eenmaal leerde lezen werd het al snel te veel: halverwege het jaar raakt hij totaal gefrustreerd en lukt het niet meer om de lesstof tot zich te nemen. Tijdens de start met reflexintegratie is hij in beginsel woedend na een behandeling, ook omdat hij wederom vecht tegen ontspanning. Na een tweewekelijkse behandeling en een tussenstop rondom de zomer slaapt Adam inmiddels elke nacht rustig door, is hij beter in staan om zelf zijn momenten van ontspanning in te bouwen en kan hij beter woorden vinden voor wat hij voelt. Hij lost problemen beter op en houdt vast aan duidelijke rituelen. Dat geeft Adam steun door de dag heen. Concentratie en een behoefte aan veiligheid blijven thema’s, maar omdat we daar volop aandacht voor hebben én we ons er bewuster van geworden zijn, gaat dit een stuk beter. Deze therapie heeft ons rust en vertrouwen gebracht. We zien inmiddels dat alles een wisselwerking heeft: we blijven nu zelf ook rustiger en dat voelt er goed. Toen ik startte met de reflexintegratie voor mijn zoon, was ik zelf nog herstellende van een hersenschudding. Mede dankzij Sacha ervaar ik meer zekerheid en durf ik meer dingen te ondernemen. Het was al met al best een spannende ervaring, maar het heeft ons als gezin heel veel gebracht. Mijn oudste zoon noemde me pas gekscherend een ‘zacht’ koekje, waar ik eerder als ‘hard’ koekje ervaren werd.

  Moeder van Adam
 • Vanaf het moment dat onze dochter Sarah (13) naar de brugklas ging, zat ze niet meer lekker in haar vel’, vertelt haar moeder. ‘Het is een gevoelig meisje, dat veel veiligheid en bekendheid om zich heen nodig heeft. De stap naar de middelbare school was groot voor haar en dat uitte zich in negativiteit, gepest worden en afwijzing naar zichzelf. Ook trok ze zich steeds verder terug. Na veel tobben besloten we aan de bel te trekken. Via via kwamen we in contact met Sacha: al vanaf het eerste moment dat we in haar praktijk binnen kwamen wist ik dat we op de goede plek waren. Naast de fijne omgeving die Sacha biedt, ervaar ik haar zélf ook als open en prettig. En dat maakt het heel gemakkelijk om te schakelen. Eerder had ik al gehoord dat ze goed en kundig is, en dat bleek helemaal te kloppen. Omdat ik zelf beroepsmatig met kinderen werk, heb ik lang getwijfeld voordat we extern hulp inriepen. Ik had zoiets van ‘ik los het zelf wel op’. Maar dat ging natuurlijk niet: ik ben haar moeder en kon daarom op dat moment niet de juiste coach zijn voor mijn kind, dat zó dicht bij me staat. Sacha maakt in haar behandeling een hele mooie combinatie tussen haar kennis van de menselijke anatomie enerzijds en haar gevoeligheid als mens anderzijds. Daardoor voelt ze precies aan tot hoe ver ze kan gaan in oefeningen, aanrakingen en massages. Ze is buitengewoon integer, legde tijdens de behandeling precies uit wat ze ging doen en bewaakte daarmee continu de mate waarin Sarah zich veilig voelde. Bovendien kregen we ook handvatten mee, zodat we thuis zelf concreet aan de slag konden’, aldus de moeder. Al snel ging onze dochter met grote sprongen vooruit, na een keer of vijf behandelen waren we klaar. En dat terwijl we op minstens tien gerekend hadden. Door reflextherapie toe te passen werden mijn dochters’ angsten en onzekerheden stukje bij beetje weggehaald en kwam ze weer volledig in haar kracht te staan. En zelfs méér dan dat: ze heeft inmiddels volop vriendinnen, wordt niet meer gepest en durft écht voor zichzelf te gaan staan. Haar hele energie is anders, positiever. En dat heeft weer een goede uitwerking op ons állemaal.

  Moeder van Sarah
 • Mijn naam is Elle, ik ben 14 jaar en ik had al meer dan twee jaar last van mijn voet. Mijn voet kwam altijd met een klap op de grond. Ik ben bij verschillende ziekenhuizen en verschillende fysiotherapeuten geweest en ze konden allemaal niets vinden en het werd ook niet beter. Uiteindelijk heeft een fysiotherapeut geadviseerd om naar Sacha te gaan. Ik ben 1,5 uur bij Sacha geweest en toen kon ik weer normaal lopen! Dit was echt heel bijzonder!!. Nogmaals super bedankt Sacha!!! Moeder van Elle: Tijdens die ene behandeling van 1,5 uur heb ik met verbazing toe zitten kijken, hoe na jaren, de voet van Elle weer in een normale stand kwam. De voet is sindsdien nooit meer ‘vast’ gaan staan in een spitsstand, terwijl de behandeling inmiddels al 3 maanden geleden is. Ook namens mij, heel erg bedankt!

  Elle
 • Onze Gijs (5) was al enkele keren bij Sacha geweest om rust in zijn lijf te krijgen. Door zijn hooggevoeligheid in combinatie met een sterke wil raakte hij steeds meer energie kwijt en was hij steeds vaker radeloos en moeilijk rustig te krijgen. Sacha heeft hem hier goed bij geholpen, dus we hadden al alle vertrouwen in haar. Een tijdje daarna verslikte Gijs zich in een klein stukje vlees, in onze ogen eigenlijk niets bijzonders. Echter in de maanden daarna liet Gijs (een goede eter) steeds meer eten staan omdat hij het niet meer durfde te eten. Zelfs zijn lievelingsgerechten (friet en pasta) werden een gevecht. Op het dieptepunt ging hij zelfs van zachte broodjes de bovenkant afpellen omdat hij die ‘hard’ vond en letterlijk niet door zijn keel kreeg. We gaven hem met een theelepel gemillimeterde spaghetti in de hoop dat hij nog iets zou eten; hij was al behoorlijk mager geworden. Toen zelfs dat een drama werd hebben we Sacha ingeschakeld. Sacha heeft hem op zaterdagochtend behandeld en op diezelfde zaterdagavond heeft hij 2 borden macaroni (met worst) leeggegeten. En de dag daarna zelfs harde broodjes, die hij al maanden niet meer durfde te eten. Als ik er niet bij was geweest zou ik moeite gehad hebben om het te geloven, maar ik heb Gijs zijn eetgedrag met eigen ogen zien omslaan als een blad aan een boom. Gijs is in totaal hiervoor 2 keer behandeld omdat hij een kleine terugval na 1 week kreeg en sindsdien eet hij alles weer. Sacha is onze tovenaar zeggen we wel eens gekscherend, we zijn zo ontzettend blij met haar! Ik ben zelf inmiddels ook bij Sacha geweest om mijn hoofd en lijf ‘op te schonen’ en dat is eigenlijk gewoon een cadeau voor jezelf. Een aanrader voor iedereen.

  Mama van Gijs
 • De fysiotherapeut van ons zoontje Bram (toen 2) heeft ons doorverwezen naar Sacha omdat zij tijdens de fysiobehandelingen zag dat Bram angstig was. Bij Bram is een paar maanden na zijn geboorte het zogenaamde KISS syndroom geconstateerd, wat zich uitte in een nek en bekken die om de haverklap vast zaten en pijn veroorzaakten. Niet alleen door zijn aangepaste bewegingen, maar ook door zijn angst (het optrekken van zijn schouders) kwam zijn nek werkelijk op slot te zitten. Bram was al extreem bang voor dieren/honden, kon zelfs enorm schrikken van een vlieg, was bang in een nieuwe onbekende omgeving en ging ook steeds vaker huilen als iemand zijn stem verhief. Sacha wist al snel het vertrouwen van Bram te wekken. Ze gaf vooraf en tijdens de behandeling goed aan wat ze ging doen, dat was ook voor ons als ouders erg prettig. Bram vond de lampjes die Sacha gebruikt tijdens de behandeling prettig en ook wel interessant. Je voelt er niets van, maar voor kinderen is het net een discolampje. Ook de magneten zijn favoriet. Sacha geeft kinderen alle ruimte om de materialen te ontdekken, heel fijn. Na slechts 2 of 3 behandelingen zeiden zelfs anderen dat ze verschil bij Bram zagen. Hij was veel relaxter, schrok en huilde minder en ging niet in blinde paniek gillen als hij een hond zag. Zelfs als een hond dichtbij kwam raakte hij niet in paniek, daar waar hij eerst op 50 meter afstand nog volledig overstuur raakte. We hebben onze ogen uitgekeken toen hij kikkervisjes met zijn handen ging vangen. En na 1,5-2 jaar van zeer vaak onrustige nachten, slaapt hij sinds zijn behandelingen eindelijk rustig. Hij wordt niet meer wakker als er een minilampje op de overloop aangaat, of als wij (voorheen sluipend op onze tenen) naar bed gaan. Achteraf zien we pas dat hij eigenlijk altijd extreem waakzaam en alert was. Zo fijn dat hij nu zonder angst de hele nacht kan en durft te slapen. De oefeningen die we voor thuis meekregen waren niet moeilijk en gaven ons houvast. Bram heeft af en toe nog een ‘onderhoudsbeurtje’, dan kan hij er weer een hele tijd tegenaan. Als baby lachte hij heel weinig en nu is het ons grootste feestnummer in huis! Wij zijn enorm blij dat we bij ‘Sacha lampjes’ terechtgekomen zijn en dankbaar dat zij ons gezin zoveel rust heeft gegeven.

  Ouders van Bram
 • Enkele maanden geleden was onze dochter (8 jaar) vaak boos. Ze vond het lastig als iets anders verliep dan dat zij in gedachten had. Ze was negatief ingesteld en had weinig zelfvertrouwen. “Waarom ben ik vaak zo boos mama? Dat vind ik helemaal niet fijn!” Toen kreeg ik van een collega de tip om naar Sacha te gaan. Fantastisch! Wat zij allemaal weet door enkel de patronen van de reflexen te controleren. Mijn dochter kreeg heerlijke ‘massages’ (het is moeilijk te omschrijven wat ze doet) en wij kregen oefeningen mee voor thuis. Onze dochter vraagt er zelf om, vindt ze erg fijn. Ondertussen zien we dat onze dochter steeds minder vaak boos is, vaker de positieve kant van de situatie kan inzien en wat vooral belangrijk is dat ze gelukkiger met zichzelf is. En dat is iets wat je ieder kind toch gunt!

  Yvonne

Overtuigd?

Wil je ook ontdekken wat ik voor jou of je kind kan doen? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.