Klantervaringen

Flink temperament

‘Ons zoontje, Adam (8) had altijd al een flink temperament. Hij geniet van dieren en is graag buiten. De hele dag is hij in de weer en daarbij ging hij met regelmaat over zijn grenzen, omdat hij het moeilijk vond om zijn vermoeidheid toe te laten wanneer zijn lichaam of geest dit aangeeft. Ook inslapen was daarom, tot groep 3, vaak lastig en bovendien werd hij meerdere keren per nacht wakker. Als hij moe was kreeg hij weleens woedeaanvallen: dan moesten we hem tegen zichzelf beschermen door hem op een rustige manier vast te houden. Toen hij op school eenmaal leerde lezen werd het al snel te veel: halverwege het jaar raakt hij totaal gefrustreerd en lukt het niet meer om de lesstof tot zich te nemen.’
Meer rust en houvast
‘Tijdens de start met reflexintegratie is hij in beginsel woedend na een behandeling, ook omdat hij wederom vecht tegen ontspanning. Na een tweewekelijkse behandeling en een tussenstop rondom de zomer slaapt Adam inmiddels elke nacht rustig door, is hij beter in staan om zelf zijn momenten van ontspanning in te bouwen en kan hij beter woorden vinden voor wat hij voelt. Hij lost problemen beter op en houdt vast aan duidelijke rituelen. Dat geeft Adam steun door de dag heen. Concentratie en een behoefte aan veiligheid blijven thema’s, maar omdat we daar volop aandacht voor hebben én we ons er bewuster van geworden zijn, gaat dit een stuk beter.’
Van hard naar zacht
‘Deze therapie heeft ons rust en vertrouwen gebracht. We zien inmiddels dat alles een wisselwerking heeft: we blijven nu zelf ook rustiger en dat voelt er goed. Toen ik startte met de reflexintegratie voor mijn zoon, was ik zelf nog herstellende van een hersenschudding. Mede dankzij Sacha ervaar ik meer zekerheid en durf ik meer dingen te ondernemen. Het was al met al best een spannende ervaring, maar het heeft ons als gezin heel veel gebracht. Mijn oudste zoon noemde me pas gekscherend een ‘zacht’ koekje, waar ik eerder als ‘hard’ koekje ervaren werd…
Moeder van Adam

_______________________________

Van een stil en teruggetrokken kind, naar een krachtig voorbeeld…
‘Vanaf het moment dat onze dochter Sarah (13) naar de brugklas ging, zat ze niet meer lekker in haar vel’, vertelt haar moeder. ‘Het is een gevoelig meisje, dat veel veiligheid en bekendheid om zich heen nodig heeft. De stap naar de middelbare school was groot voor haar en dat uitte zich in negativiteit, gepest worden en afwijzing naar zichzelf. Ook trok ze zich steeds verder terug. Na veel tobben besloten we aan de bel te trekken. Via via kwamen we in contact met Sacha: al vanaf het eerste moment dat we in haar praktijk binnen kwamen wist ik dat we op de goede plek waren. Naast de fijne omgeving die Sacha biedt, ervaar ik haar zélf ook als open en prettig. En dat maakt het heel gemakkelijk om te schakelen. Eerder had ik al gehoord dat ze goed en kundig is, en dat bleek helemaal te kloppen.’
De kunst van het loslaten…
‘Omdat ik zelf beroepsmatig met kinderen werk, heb ik lang getwijfeld voordat we extern hulp inriepen. Ik had zoiets van ‘ik los het zelf wel op’. Maar dat ging natuurlijk niet: ik ben haar moeder en kon daarom op dat moment niet de juiste coach zijn voor mijn kind, dat zó dicht bij me staat. Sacha maakt in haar behandeling een hele mooie combinatie tussen haar kennis van de menselijke anatomie enerzijds en haar gevoeligheid als mens anderzijds. Daardoor voelt ze precies aan tot hoe ver ze kan gaan in oefeningen, aanrakingen en massages. Ze is buitengewoon integer, legde tijdens de behandeling precies uit wat ze ging doen en bewaakte daarmee continu de mate waarin Sarah zich veilig voelde. Bovendien kregen we ook handvatten mee, zodat we thuis zelf concreet aan de slag konden’, aldus de moeder.
Andere energie
‘Al snel ging onze dochter met grote sprongen vooruit, na een keer of vijf behandelen waren we klaar. En dat terwijl we op minstens tien gerekend hadden. Door reflextherapie toe te passen werden mijn dochters’ angsten en onzekerheden stukje bij beetje weggehaald en kwam ze weer volledig in haar kracht te staan. En zelfs méér dan dat: ze heeft inmiddels volop vriendinnen, wordt niet meer gepest en durft écht voor zichzelf te gaan staan. Haar hele energie is anders, positiever. En dat heeft weer een goede uitwerking op ons állemaal.’

Moeder van Sarah

_______________________________

Verkrampte spitsvoet

Mijn naam is Elle,
Ik ben 14 jaar en ik had al meer dan twee jaar last van mijn voet. Mijn voet kwam altijd met een klap op de grond. Ik ben bij verschillende ziekenhuizen en verschillende fysiotherapeuten geweest en ze konden allemaal niets vinden en het werd ook niet beter. Uiteindelijk heeft een fysiotherapeut geadviseerd om naar Sacha te gaan.
Ik ben 1,5 uur bij Sacha geweest en toen kon ik weer normaal lopen! Dit was echt heel bijzonder!!. Nogmaals super bedankt Sacha!!!!

Moeder van Elle: Tijdens die ene behandeling van 1,5 uur heb ik met verbazing toe zitten kijken, hoe na jaren, de voet van Elle weer in een normale stand kwam. De voet is sindsdien nooit meer ‘vast’ gaan staan in een spitsstand, terwijl de behandeling inmiddels al 3 maanden geleden is. Ook namens mij, heel erg bedankt!

_______________________________

Hooggevoeligheid en eetproblemen door verslikking

Onze Gijs (5) was al enkele keren bij Sacha geweest om rust in zijn lijf te krijgen. Door zijn hooggevoeligheid in combinatie met een sterke wil raakte hij steeds meer energie kwijt en was hij steeds vaker radeloos en moeilijk rustig te krijgen. Sacha heeft hem hier goed bij geholpen, dus we hadden al alle vertrouwen in haar. Een tijdje daarna verslikte Gijs zich in een klein stukje vlees, in onze ogen eigenlijk niets bijzonders. Echter in de maanden daarna liet Gijs (een goede eter) steeds meer eten staan omdat hij het niet meer durfde te eten. Zelfs zijn lievelingsgerechten (friet en pasta) werden een gevecht. Op het dieptepunt ging hij zelfs van zachte broodjes de bovenkant afpellen omdat hij die ‘hard’ vond en letterlijk niet door zijn keel kreeg. We gaven hem met een theelepel gemillimeterde spaghetti in de hoop dat hij nog iets zou eten; hij was al behoorlijk mager geworden. Toen zelfs dat een drama werd hebben we Sacha ingeschakeld. Sacha heeft hem op zaterdagochtend behandeld en op diezelfde zaterdagavond heeft hij 2 borden macaroni (met worst) leeggegeten. En de dag daarna zelfs harde broodjes, die hij al maanden niet meer durfde te eten. Als ik er niet bij was geweest zou ik moeite gehad hebben om het te geloven, maar ik heb Gijs zijn eetgedrag met eigen ogen zien omslaan als een blad aan een boom. Gijs is in totaal hiervoor 2 keer behandeld omdat hij een kleine terugval na 1 week kreeg en sindsdien eet hij alles weer. Sacha is onze tovenaar zeggen we wel eens gekscherend, we zijn zo ontzettend blij met haar!

Ik ben zelf inmiddels ook bij Sacha geweest om mijn hoofd en lijf ‘op te schonen’ en dat is eigenlijk gewoon een cadeau voor jezelf. Een aanrader voor iedereen.

Mama van Gijs.

_______________________________

Angsten

De fysiotherapeut van ons zoontje Bram (toen 2) heeft ons doorverwezen naar Sacha omdat zij tijdens de fysiobehandelingen zag dat Bram angstig was. Bij Bram is een paar maanden na zijn geboorte het zogenaamde KISS syndroom geconstateerd, wat zich uitte in een nek en bekken die om de haverklap vast zaten en pijn veroorzaakten. Niet alleen door zijn aangepaste bewegingen, maar ook door zijn angst (het optrekken van zijn schouders) kwam zijn nek werkelijk op slot te zitten. Bram was al extreem bang voor dieren/honden, kon zelfs enorm schrikken van een vlieg, was bang in een nieuwe onbekende omgeving en ging ook steeds vaker huilen als iemand zijn stem verhief. Sacha wist al snel het vertrouwen van Bram te wekken. Ze gaf vooraf en tijdens de behandeling goed aan wat ze ging doen, dat was ook voor ons als ouders erg prettig. Bram vond de lampjes die Sacha gebruikt tijdens de behandeling prettig en ook wel interessant. Je voelt er niets van, maar voor kinderen is het net een discolampje. Ook de magneten zijn favoriet. Sacha geeft kinderen alle ruimte om de materialen te ontdekken, heel fijn. Na slechts 2 of 3 behandelingen zeiden zelfs anderen dat ze verschil bij Bram zagen. Hij was veel relaxter, schrok en huilde minder en ging niet in blinde paniek gillen als hij een hond zag. Zelfs als een hond dichtbij kwam raakte hij niet in paniek, daar waar hij eerst op 50 meter afstand nog volledig overstuur raakte. We hebben onze ogen uitgekeken toen hij kikkervisjes met zijn handen ging vangen. En na 1,5-2 jaar van zeer vaak onrustige nachten, slaapt hij sinds zijn behandelingen eindelijk rustig. Hij wordt niet meer wakker als er een minilampje op de overloop aangaat, of als wij (voorheen sluipend op onze tenen) naar bed gaan. Achteraf zien we pas dat hij eigenlijk altijd extreem waakzaam en alert was. Zo fijn dat hij nu zonder angst de hele nacht kan en durft te slapen. De oefeningen die we voor thuis meekregen waren niet moeilijk en gaven ons houvast.

Bram heeft af en toe nog een ‘onderhoudsbeurtje’, dan kan hij er weer een hele tijd tegenaan. Als baby lachte hij heel weinig en nu is het ons grootste feestnummer in huis!

Wij zijn enorm blij dat we bij ‘Sacha lampjes’ terechtgekomen zijn en dankbaar dat zij ons gezin zoveel rust heeft gegeven.

Ouders van Bram

_______________________________

Boosheid en weinig zelfvertrouwen

Enkele maanden geleden was onze dochter (8 jaar) vaak boos. Ze vond het lastig als iets anders verliep dan dat zij in gedachten had. Ze was negatief ingesteld en had weinig zelfvertrouwen. “Waarom ben ik vaak zo boos mama? Dat vind ik helemaal niet fijn!”

Toen kreeg ik van een collega de tip om naar Sacha te gaan. Fantastisch! Wat zij allemaal weet door enkel de patronen van de reflexen te controleren. Mijn dochter kreeg heerlijke ‘massages’ (het is moeilijk te omschrijven wat ze doet) en wij kregen oefeningen mee voor thuis. Onze dochter vraagt er zelf om, vindt ze erg fijn.

Ondertussen zien we dat onze dochter steeds minder vaak boos is, vaker de positieve kant van de situatie kan inzien en wat vooral belangrijk is dat ze gelukkiger met zichzelf is. En dat is iets wat je ieder kind toch gunt!

Dus Sacha, tot nu toe heel erg bedankt. Dit hadden we zonder jouw hulp niet kunnen bereiken. 

Yvonne 

Wil je ook ontdekken wat Sacha voor jou of je kind kan doen? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Terug